Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

«Θα νικήσω τον ιό» είναι το αισιόδοξο μήνυμα jam project τριών Κυπρίων της Νέας Υόρκης ΚΥΠΕ - Αποστόλης Ζουπανιώτης - ΗΠΑ/Νέα Υόρκη 29/04/2020


Η κοινωνική αποστασιοποίηση και το «μένουμε σπίτι» ως όπλα για την καταπολέμηση της πανδημίας κορωνοϊού, για κάποιους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας

Τρεις Κύπριοι που ζουν στην Αμερική, ο Νίκος Αντωνιάδης, η Έλενα Κρις κι ο Πήτερ Δούσκαλης, με ένα τραγούδι που ανάρτησαν στο YouTube και έχει τίτλο «Θα νικήσω τον ιό» στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης προς τους Ελληνοαμερικανούς αλλά και το ελληνόφωνο κοινό σ’ όλο τον κόσμο.

Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού έχει γράψει ο Νίκος Αντωνιάδης, που είναι Αναπληρωτής Καθηγητής επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης, συνεργάτης μέσων ενημέρωσης στην Κύπρο.

Τραγουδά η Έλενα Κρις, που ζει και εργάζεται τα τελευταία 5 χρόνια στις ΗΠΑ, ενώ την ενορχήστρωση και την παραγωγή ανέλαβε ο Πήτερ Δούσκαλης – μεγαλωμένος στη Βιρτζίνια από πατέρα Πειραιώτη και μητέρα Κύπρια – κιθαρίστας σε μιούζικαλ του Μπροντγεϊ ((The Lion King, Mean Girls και πρόσφατα στο Dear Evan Hansen), επικεφαλής του συγκροτήματος «Αλάργα» και μουσικός διευθυντής του συγκροτήματος Synolon του Περικλή Κανάρη .

Η Έλενα και ο Πήτερ κάνουν πολλά quarantine jams από το Μάρτιο που έκλεισαν τα θέατρα και άλλα θεάματα στη Νέα Υόρκη.

«Με αυτό το τραγούδι “σύνθημα της εποχής” οι συντελεστές καλούν τον κόσμο να κάνει ακόμη λίγο υπομονή, να μείνει σπίτι για να βοηθήσει ο καθένας τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του αλλά και να σηκωθούν πάνω να χορέψουν, κάνοντας το σπίτι τους γιορτή για να νικήσουν τον ιό», δήλωσε ο Νίκος Αντωνιάδης.

Όπως δήλωσε ο Πήτερ Δούσκαλης, “ξεκίνησα τα jam projects με την Έλενα για να φέρουμε χαρά στην ομογένειά μας μέχρι να περάσει το πανδαιμόνιο και να ξανανοίξουν τα θέατρα”.

«Ένιωσα υπέροχα και συνάμα συγκινημένη ερμηνεύοντας αυτό το τραγούδι, καθώς γνωρίζω πολύ καλά ότι σε τέτοιες δύσκολες μέρες πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και ότι το τραγούδι πάντα βοηθάει στο να κρατάμε ψηλά το ηθικό μας», είπε η Έλενα Κρις.

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω, τόσο εγώ όσο και οι δημιουργοί του τραγουδιού είναι ότι κάνοντας λίγη ακόμη υπομονή, πολύ σύντομα αυτός ο ιός θα αποτελεί παρελθόν και θα είμαστε ξανά κοντά στα άτομα που αγαπάμε. Έχοντας όλοι στο μυαλό αυτή την σκέψη, θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες των καιρών. Να είμαστε σίγουροι ότι λίγο ακόμη και θα νικήσουμε τον ιό».

(ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΓΒΑ)