Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Τελετή έναρξης του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου Αποδήμων Κυπρίων ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ, 27 Αυγούστου 2019, ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία


Πραγματοποιείται αύριο, Τρίτη 27/8/2019, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία, η τελετή έναρξης του 20ού Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ).

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, στις 7 μμ.

Ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου θα καλωσορίσει τους συνέδρους ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’ και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνης Διαματάρης. Την τελετή θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ κ. Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ κ. Χρίστος Τούτον.

Η τελετή έναρξης των εργασιών θα μεταδίδεται ζωντανά, με τη συμβολή και τη συνεργασία της CYTA, επίσημου παροχέα τηλεπικοινωνιών του Συνεδρίου Αποδήμων, μέσω της υπηρεσίας live streaming της Cytanet, με πρόσβαση από την ιστοσελίδα του Γραφείου του Προεδρικού Επιτρόπου www.presidentialcommissioner.gov.cy καθώς και τηλεοπτικά από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Το συνέδριο διεξάγεται, επίσης, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, την Αστυνομία Κύπρου και το Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Σημειώνεται ότι τις εργασίες του Συνεδρίου που θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Ελληνική Τράπεζα, η Τράπεζα RCB, η CYTA, το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, οι εταιρείες Remedica, Passion for Success – Cyprus Convention Bureau, Oracle και P&P ice cream group, καθώς και ο επαναπατρισθέντας απόδημος Κύπριος του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μάριος Ολύμπιος.