Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ IV – Επιστροφή στις Ρίζες», ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/08/2021


Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, δέχθηκε σήμερα τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ IV – Επιστροφή στις Ρίζες», που υλοποιείται στα πλαίσια της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου και απευθύνεται φέτος στους νέους απόδημους των τριών χωρών. Παρών στη συνάντηση ήταν ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε τη σημασία των ισχυρών δεσμών μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου και τη συμβολή της τριμερούς συνεργασίας στην προώθηση των κοινών στόχων της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η συνεργασία αυτή, υπογράμμισε η κα. Δημητρίου, είναι ακόμη πιο αναγκαία, λαμβάνοντας υπόψη τις εντεινόμενες προκλήσεις, περιλαμβανομένων των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Εξέφρασε δε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στήριξη Ελλάδας και Αιγύπτου στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος και τόνισε τη σημασία της διπλωματίας ως πολύ σημαντικού εργαλείου στον αγώνα για επικράτηση του διεθνούς δικαίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ιδιαίτερα τον σημαντικό ρόλο των νέων που αντιπροσωπεύουν, όπως είπε, το μέλλον, προς επίτευξη αλλαγών, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες στον σημερινό κόσμο. Υπογραμμίζοντας δε ότι τα θέματα που απασχολούν τους νέους συγκαταλέγονται στις προτεραιότητές της, η κα. Δημητρίου εξέφρασε τη βούληση και ετοιμότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να συνδράμει μέσω συγκεκριμένων δράσεων στην προώθηση των στόχων που έχουν τεθεί για τη Διασπορά, περιλαμβανομένης της εκπαίδευσης και της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, αλλά και της ανάδειξης της σημασίας της πολιτιστικής διπλωματίας.

(ΚΥΠΕ/ΘΝΕ/ΗΦ)