Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ενθουσίασε 16χρονη ομογενής σε θεατρικό έργο στη Φλόριδα, Εθνικός Κήρυξ 10/3/2022 Σταύρου Μαρμαρινού


ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ – Για άλλη μια φορά, η Πάολα Χατζηλαμπρή έκανε επίδειξη σπάνιας υποκριτικής τέχνης, στη θεατρική παράσταση «Τα Δάκρυα της Σιωπής», που, μετά την επιτυχία στο Μανχάταν την περασμένη εβδομάδα, παίχτηκε πάλι με επιτυχία στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας. Για την υπόθεση του έργου αυτού και την παράσταση στη Ν. Υόρκη, δημοσιεύτηκε ήδη ρεπορτάζ στον «Εθνικό Κήρυκα».

Το κοινό της Φλόριδας, που είχε ξαναδεί την βραβευμένη ηθοποιό Πάολα Χατζηλαμπρή, αναγνώρισε για άλλη μια φορά την αξία της.

Ομως, το έργο αυτό, που ήταν βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της συγγραφέως και δημοσιογράφου Αριας Σωκράτους και παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αθηναϊκής Ακαδημίας, έδωσε την ευκαιρία να φανεί ακόμα περισσότερο ένα αναδυόμενο ταλέντο από τον χώρο της τοπικής ομογένειας. Πρόκειται για την μόλις 16 χρονών Κατερίνα Λυκουρέζου. Η δραματική ιστορία της ηρωίδας που υποδύθηκε, στη σειρά των θυμάτων κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών, δεν υπήρχε στο βιβλίο, αλλά προστέθηκε εκ των υστέρων από τη συγγραφέα.

H Kατερίνα Λυκουρέζου, σε μια σκηνή του έργου “Τα Δάκρυα της Σιωπής”, όταν εντυπωσίασε το κοινό με την ερμηνεία της. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: “Ε.Κ.”/ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ


Το τραγούδι, όμως, που ερμήνευσε, είχε γραφτεί από την Κατερίνα Λυκουρέζου. Αρχικά, ως ποίημα, στη συνέχεια έγινε τραγούδι και κατόπιν έγινε βίντεο. Τη μουσική έγραψε ο Xander McColley. H ερμηνεία της Κατερίνας είναι συγκλονιστική, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει και στο YouTube (YouTu.be/Nocjeqv-Ft0).

«Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο της Ομογένειας, που περιμένουμε να φτάσει πολύ ψηλά», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φλόριδας, Μάικ Αλεξάνδρου. Η Ομοσπονδία είχε αναλάβει να παρουσιάσει το θεατρικό αυτό έργο στη Φλόριδα.

Ο κ. Αλεξάνδρου δήλωσε τα εξής σχετικά με την παράσταση: «Η ημέρα αυτή, θα μείνει στην ιστορία του θεάτρου στην περιοχή μας, γιατί η παράσταση που παρουσίασε η Πανελλήνια Ομοσπονδία της Φλόριδας στην Αθηναϊκή Ακαδημία, ήταν δύσκολη, και σκληρή, αλλά τόσο κοντά στην πραγματικότητα που ζουν τόσες χιλιάδες γυναίκες στον κόσμο όλο.

Φυσικά τα συγχαρητήρια πάνε στην συγγραφέα του έργου κ. Άρια Σωκράτους και στην πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτη του έργου κ. Πάολα Χατζηλαμπρή, για τη συγγραφική και σκηνοθετική δουλειά τους και την περίπτωση της Πάολας για την καταπληκτική ερμηνεία τριών ‘βασανισμένων γυναικών’. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι για όσους και όσες δεν γνωρίζουν την Κατερίνα Λυκουρέζου, η ερμηνεία της νεαρής Λατίνας θα τους ήλθε σαν έκπληξη. Για εμάς που την γνωρίζουμε όμως, και την έχουμε θαυμάσει σε άλλες θεατρικές παραστάσεις, ήταν κάτι που το περιμέναμε. Και όμως η απίθανη απόδοση του ρόλου της μας άφησε άναυδους. Η Κατερίνα με την κατάλληλη καθοδήγηση έχει τα προσόντα να φτάσει πολύ ψηλά!».
Η νεαρή Κατερίνα έπαιξε τον ρόλο της Ορτένσια και τη σκηνοθεσία της εμφάνισής της επιμελήθηκε η μητέρα της, Δήμητρα Λυκουρέζου, γνωστή συγγραφέας παιδικών μυθιστορημάτων, που έχει παρουσιάσει τα βιβλία της με επιτυχία σε διάφορες αμερικανικές πόλεις.

H κ. Λυκουρέζου, δήλωσε ότι η κόρη της αγαπά την υποκριτική τέχνη του ηθοποιού, όμως ο μεγάλος της στόχος είναι να γίνει σκηνοθέτης. Τώρα, είναι μαθήτρια της 11ης τάξης στο Gibbs High School του Σεντ Πίτερσμπουργκ, το οποίο είναι γνωστό για την έμφαση που δίνει σε μαθήματα Τεχνών, αλλά και επιχειρήσεων, οικονομικών και τεχνολογίας.

Στο τέλος της παράστασης, ευχαρίστησε το κοινό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αλεξάνδρου, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσουν εν καιρώ και άλλες θεατρικές παραστάσεις. Με θερμά χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι θεατές την κ. Σωκράτους, η οποία υπογράμμισε ότι για τη συγγραφή του βιβλίου της, «Τα Δάκρυα της Σιωπής», χρειάστηκε να μιλήσει με αρμόδιους και άλλα πρόσωπα που γνωρίζουν τη σύγχρονη μάστιγα της ανθρώπινης διακίνησης, κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.