Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Συνολικά 241 Κύπριοι της Βρετανίας έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/04/2020


Συνολικά 241 Κύπριοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία λόγω του κορωνοϊού, γράφει η Χαμπέρ Κίπρις επικαλούμενη την πρόεδρο της ένωσης τ/κ νεολαίας Βρετανίας, Ναφίγια Χορόζογλου.

Σε ανάρτησή της η Χορόζογλου γράφει ότι 140 είναι οι Ε/κ που έχασαν την ζωή τους, 85 οι Τ/κ και ένας Μαρωνίτης εντός του Λονδίνου και 14 συνολικά Κύπριοι κατέληξαν λόγω κορωνοϊού εκτός Λονδίνου. Αυτοί είναι αριθμοί που σίγουρα γνωρίζουμε, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι, πρόσθεσε η ίδια.

Σημείωσε δε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του βρετανικού Υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό είναι 18.100 και αυτό κάνει τους Κύπριους που κατέληξαν από τον ιό να αποτελούν το 5,5% των νεκρών στη Βρετανία.

Να σημειωθεί ότι σε δική του ανάρτηση στις 20 Απριλίου, ο «υπουργός εξωτερικών» Κουτρέτ Όζερσαϊ είχε γράψει ότι 80 Τουρκοκύπριοι που ζούσαν στη Βρετανία έχασαν την ζωή τους λόγω της ασθένειας.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΒΑ)