Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ποιήματα Κύπριας περιλαμβάνονται σε βιβλίο το οποίο διδάσκεται σε αγγλόφωνα Κολλέγια των ΗΠΑ


ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Ρούλα Ιωαννίδου- Σταύρου είναι Κύπρια, Ελληνίδα, της οποίας ποιήματα περιλαμβάνονται σε βιβλίο που διδάσκεται σε αγγλόφωνα κολλέγια διεθνώς.

Τρία ποιήματα της δημοσιεύτηκαν στο αγγλόφωνο διδακτικό βιβλίο με τίτλο “Navigating Narratives- A Thematic Reader”, που εξέδωσε ο εκπαιδευτικός οίκος των ΗΠΑ, Hawkes Learning. Το βιβλίο απευθύνεται σε φοιτητές των κολλεγίων των ΗΠΑ και των αγγλόφωνων κολεγίων ευρύτερα και μεταξύ αυτών και σε Κύπριους φοιτητές της Διασποράς μας, με στόχο τη γνωριμία και διδασκαλία της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας στους φοιτητές, από τους οποίους ζητείται να επεξεργαστούν τα λογοτεχνικά κείμενα, πεζά και ποιητικά.

Στο βιβλίο αυτό περιλαμβάνονται σημαντικοί λογοτέχνες, παλαιότερων και νεότερων εποχών από όλον τον κόσμο.

Το λογοτεχνικό της έργο έτυχε αναγνώρισης και τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις, στο σύνολο του και κεχωρισμένως, στην πατρίδα της και διεθνώς, ενώ βραβεύτηκε για την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό από κρατικούς, εκπαιδευτικούς και πνευματικούς φορείς.

Μεγάλο μέρος του έργου της είναι αφιερωμένο στους αγνοούμενους και τους πεσόντες της Τουρκικής Εισβολής στην Κύπρο το 1974 και γενικά στην τραγωδία του λαού της Κύπρου το 1974.

Έργα της μεταφράστηκαν σε ξένες γλώσσες και εκδόθηκαν σε αυτοτελείς εκδόσεις, ενώ άλλα δημοσιεύτηκαν σε ξένα έγκριτα περιοδικά και ανθολογίες.

Το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας τη συγχαίρει για το αξιέπαινο έργο της και την προσφορά της στα Γράμματα και τον Πολιτισμό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της κ. Ιωαννίδου- Σταύρου https://roulastavrou.com/