Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Δωρεά Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αίγυπτο για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας - Αίγυπτος/ΚΑΙΡΟ 12/04/2020


Το ενδιαφέρον πολλών αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης προσέλκυσε η πρωτοβουλία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να δωρίσει ένα ποσό 200.000 αιγυπτιακών λιρών στην Αίγυπτο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα.

Το γεγονός της δωρεάς στον ειδικό λογαριασμό του Ταμείου «Tahya Misr» («Ζήτω η Αίγυπτος») που έχει οριστεί για τη συλλογή των χρημάτων και δωρεών για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Διασποράς της χώρας.

Η αρμόδια Υπουργός Ναμπίλα Μάκραμ μετέφερε τις πιο θερμές ευχαριστίες της προς τους Έλληνες της Αιγύπτου, στο πρόσωπο του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, τονίζοντας μάλιστα ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών και λαών μέσα από το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» και ευχαρίστησε θερμά το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και γενικότερα το ελληνικό στοιχείο για την πρωτοβουλία της οικονομικής αυτής στήριξης στις προσπάθειες της Αιγύπτου για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

Τέλος, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας επαινεί - μέσα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Πατριάρχου Θεοδώρου - τις προσπάθειες του Προέδρου της χώρας Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι όσο και της αιγυπτιακής κυβέρνησης, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του φονικού ιού.

(Σ.Σ. ένα ευρώ ισούται περίπου με 18 αιγυπτιακές λίρες)

(ΚΥΠΕ/ΝΚ/ΓΜΙ)