Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Χορηγία Cyprus Children’s Fund στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Γονέων& Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/06/2019


O Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, εξήρε το φιλανθρωπικό έργο της Επιτροπής Cyprus Children’s Fund, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ταμείου Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου (Αμερικής) στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το Ταμείο παρέδωσε σήμερα χορηγία, ύψους $10,000 στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου Λευκωσίας.

«Η ευγενική και γενναιόδωρη αυτή πράξη επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την ηθική και υλική συμπαράσταση, που παρέχει σταθερά από το 1975 το Cyprus Children’s Fund Αμερικής αλλά και γενικότερα την προσφορά των Κυπρίων της διασποράς προς τον τόπο και τους ανθρώπους», είπε ο κ. Φωτίου.

Πρόσθεσε ότι το γνήσιο ενδιαφέρον της Επιτροπής Cyprus Children’s Fund αντικατοπτρίζεται στο μεγάλο και αξιόλογο φιλανθρωπικό της έργο, μέσω του οποίου ενισχύει ποικιλοτρόπως παιδιά, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με σκοπό την καταπολέμηση των καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν και κατ’ επέκταση τη βελτίωση της ποιότητας των συνθηκών διαβίωσής τους.

Καλωσορίζοντας τον ευπατρίδη Νίκο Ζίττη, Πρόεδρο του Cyprus Children’s Fund Αμερικής, ο οποίος παρέδωσε την χορηγία, είπε ότι οι αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν υλοποιούνται σε πνεύμα αγαστής συνεργασίας με την αντίστοιχη Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών Κύπρου, η οποία από τη σύστασή της το 1987, λειτουργεί αδιάλειπτα με την αρωγή του κράτους με μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον παιδιών, που βρίσκονται αντιμέτωπα με υπαρκτές, καθημερινές δυσκολίες και τα οποία διεξάγουν τον δικό τους αγώνα για επιβίωση.

Τέτοιου είδους δράσεις είναι πραγματικά άξιες επαίνου, όχι μόνο για τα ορατά αποτελέσματά τους αλλά για κάτι πιο ανθρώπινο, ουσιαστικό και βαθύτερο, που δεν είναι άλλο από τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειάς τους, που τους επιτρέπει να αντικρύζουν τη ζωή με ελπίδα και αισιοδοξία.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου πρόκειται για νεοσύστατο Σύνδεσμο, που αποτελεί μη κερδοσκοπικό οργανισμό και δημιουργήθηκε από γονείς παιδιών που νόσησαν ή νοσούν με καρκίνο και λευχαιμία και νοσηλεύτηκαν στην Παιδοογκολογική Κλινική καθώς και φίλους, που επιλέγουν συνειδητά να συμπράξουν και να συμπορευθούν μαζί τους, συμβάλλοντας στην υλοποίηση των στόχων τους.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων της Παιδοογκολογικής Μονάδας του Μακάρειου Νοσοκομείου, ιδρύθηκε τον Μάιο του 2018, έχοντας ξεκάθαρο όραμα να συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και δυσκολιών τόσο των παιδιών που υποφέρουν από παιδικό καρκίνο και λευχαιμία όσο και των οικογενειών τους.