Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Η Ελληνική Κυπριακή Αδελφότητα διοργανώνει βραδιά με την ’Αντρια Ζαφειράκου ΜΒΕ που αναδείχθηκε καλύτερη εκπαιδευτικός παγκοσμίως το 2018


Με μια γεμάτη αίθουσα τελετών από εκπαιδευτικούς, προέδρους σωματείων και οργανώσεων και μέλη της ομογένειας, Αδελφότητα φιλοξένησε με περηφάνια την κάτοχο του Παγκόσμιου Βραβείου Εκπαιδευτικού 2018, ’Αντρια Ζαφειράκου, για μια συνομιλία με τον Αντιπρόεδρό της, Χρήστο Καραολή.

Η ’Αντρια Ζαφειράκου μίλησε για την επιθυμία και έμπνευσή της να ασχοληθεί με τη διδασκαλία, θυμίζοντας ότι από μικρή πάντα φανταζόταν πώς θα ήταν η τάξη της και πώς θα δίδασκε τα μαθήματά της. Είπε ότι η τάξη της ήταν το «χαρούμενο μέρος» της, λέγοντας ότι οι δάσκαλοι μπορούν να έχουν πολύ σημαντική επίδραση στην επόμενη γενιά. Ερωτηθείσα για τις συμβουλές της στους νέους δασκάλους, είπε ότι είναι πολύ σημαντικό ο δάσκαλος να συνδεθεί με τους μαθητές σε προσωπικό επίπεδο, να γίνει η τάξη ένα εμπνευσμένο μαθησιακό περιβάλλον και να δείξει μια ευγένεια και ενέργεια η οποία θα επιτρέπει στους μαθητές να αφήσουν τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν έξω από την πόρτα της τάξης.

Η ’Αντρια περιέγραψε το σοκ και την έκπληξή της όταν κέρδισε το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου το 2018, δεδομένου ότι συμμετείχαν 33.000 εκπαιδευτικοί. Είπε ότι χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα που της είχε δώσει για να αλλάξει την εκπαίδευση προς το καλύτερο, συμπεριλαμβανομένης της ίδρυσης των Charity Artists in Residence για να εμπνεύσει νεαρά μυαλά να εξερευνήσουν μονοπάτια και προόδους για μια καριέρα στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες.

Πρόσθεσε επίσης, ότι μετά το βραβείο της είχε εκδώσει δύο βιβλία. Περιγράφοντας το πιο πρόσφατο βιβλίο της «Lessons in Life», η Andria είπε ότι οι συνεντεύξεις που είχε δώσει με 30 από τους καλύτερους δασκάλους στον κόσμο ήταν μια ευκαιρία έμπνευσης. Είπε ότι το κοινό νήμα που ενώνει όλα τα άτομα από τα οποία πήρε συνέντευξη είναι το πάθος για την εκπαίδευση, η δημιουργικότητα για να προσαρμόζουν μαθήματα στα μέσα που απευθύνονται στους νέους και το να είσαι «ελαφρώς άτακτη».

Ερωτηθείσα για το επόμενο βήμα της σταδιοδρομίας της, η ’Αντρια είπε ότι από τον Σεπτέμβριο θα αναλάβει νέο ρόλο ως Υποδιευθύντρια σε ένα σχολείο Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών στο Κάμντεν. Έχοντας περάσει 18 χρόνια στο Alperton Community College, η Andria είπε ότι είναι ενθουσιασμένη με αυτή τη νέα πρόκληση να δουλέψει με υπέροχα παιδιά σε ένα σχολείο που έχει αξιολογηθεί ως εξαιρετικό από το Ofsted 7 φορές. Για το ρόλο που παίζει το Ofsted στην εκπαίδευση είπε ότι μπορεί να ασκήσει περιττό άγχος στους δασκάλους και στις ηγετικές ομάδες. Η Andria συνέχισε λέγοντας ότι, ενώ χρειάζεται οπωσδήποτε ένας φορέας αναθεώρησης των εκπαιδευτικών προτύπων, η εστίαση θα πρέπει να είναι πιο υποστηρικτική και αναπτυξιακή για τα σχολεία.

Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Barnet, Σύμβουλος Τόνι Βούρος και η Σύμβουλος Pauline Coakley-Webb, Κάτοχος Χαρτοφυλακίου για το Family Friendly Barnet, Πρόεδροι σχολικών επιτροπών και μέλη του Συμβουλίου της Αδελφότητας.