Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Χαιρετισμός του Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στη συναυλία εις μνήμην του φιλάνθρωπου Νίκου Μούγιαρη, ΓΤΠ 29/07/2022


Σας καλωσορίζω στην αποψινή εκδήλωση – συναυλία με τίτλο «Μικρή Πατρίδα» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διασποράς μας που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Νίκο Μούγιαρη.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη και τιμή στον αείμνηστο Νίκο Μούγιαρη για όσα με ανιδιοτέλεια πρόσφερε στην Κύπρο μας και γενικότερα στον Ελληνισμό.

Ο Νίκος Μούγιαρης ξεχώρισε ως φλογερός πατριώτης με όραμα, δεν ήταν ο άνθρωπος των τίτλων. Πρόσφερε χωρίς ανταλλάγματα και ήταν ο άνθρωπος της δράσης και του αποτελέσματος. Σιωπηρά αλλά μεθοδικά σχεδίαζε και προωθούσε δράσεις και ενέργειες για την προώθηση του εθνικού μας θέματος. Ήθελε να δει την Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη. Αγαπούσε την Ελλάδα και την ήθελε να μεγαλουργήσει βασισμένη στο πνεύμα και την ψυχή των ανθρώπων της.

Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας για προώθηση του εθνικού μας θέματος στην Αμερική και προέτρεπε όλους να είναι ενωμένοι.

Ο θάνατος του ήταν μια μεγάλη απώλεια για τον Ελληνισμό. Η μνήμη του θα μείνει όμως αιώνια και φωτεινό παράδειγμα για όλους.

Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Πόλυ Κυριάκου, στιχουργό - ποιητή και τους συνεργάτες του. Ευχαριστώ επίσης την ΠΣΕΚΑ και τον Φίλιπ Κρίστοφερ, έναν στενό φίλο και συνεργάτη του Νίκου Μούγιαρη, την ΠΟΜΑΚ και την ΝΕΠΟΜΑΚ, ασφαλώς του Παγκύπριου Συνδέσμου Αμερικής (παράρτημα Κύπρου) και όλους όσοι στήριξαν αυτή την όμορφη εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ.

(ΡΜ/ΜΓ/ΕΧΡ)