Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool, ΓΤΠ 04072022


Ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου είχε σήμερα στο Γραφείο του συνάντηση με τον καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool John Moores Δρα Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο.

Ο Δρ Ηλιόπουλος βρίσκεται στην Κύπρο, επικεφαλής ομάδας ανθρωπολόγων καθηγητών και μεταπτυχιακών φοιτητών, οι οποίοι λαμβάνουν μέρος σε συνεργασία με Κύπριους επιστήμονες στις εκταφές που πραγματοποιούνται την περίοδο αυτή, για ολοκλήρωση του προγράμματος εκταφών και αναγνώρισης λειψάνων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Δρ Ηλιόπουλος ενημέρωσε τον Επίτροπο για τις εκταφές που έγιναν μέχρι τώρα, στις οποίες συμμετείχε η ομάδα του καθώς και για τα ευρήματα. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι η ομάδα του θα βρίσκεται στην Κύπρο για ακόμα μια εβδομάδα, με στόχο την ολοκλήρωση των εκταφών και ανθρωπολογικών εξετάσεων που έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας.

Από πλευράς του, ο Επίτροπος Προεδρίας, ευχαρίστησε τον Δρα Ηλιόπουλο για τη μακρόχρονη εμπλοκή του στις ανθρωπιστικές προσπάθειες που καταβάλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στις ελεύθερες περιοχές, για να δοθούν απαντήσεις σε οικογένειες Ελληνοκυπρίων, Ελλαδιτών αλλά και Τουρκοκυπρίων, των οποίων οι υποθέσεις των συγγενών τους δεν είναι καταχωρημένες στους καταλόγους της ΔΕΑ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε ο Επίτροπος Προεδρίας και προς τις αρχές του Πανεπιστημίου Liverpool John Moores και ειδικά του Τμήματος Ανθρωπολογίας, για τη βοήθεια και τη μέχρι τώρα συνεργασία τους, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, την πρόθεση και ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση και εμβάθυνση της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο για ανθρωπιστικής φύσεως θέματα.

(ΡΜ/ΝΓ/ΣΧ)