Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Συλληπητήρια Υπουργού Διασποράς Αιγύπτου προς Φωτίου για απώλεια Α. Μαυρομμάτη ΚΥΠΕ - Νίκος Κάτσικας - Αίγυπτος/ Κάιρο 14/05/2020


Τα πιο θερμά της συλλυπητήρια απέστειλε η Υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ προς τον Επίτροπο της Κυπριακής Προεδρίας για τους Αποδήμους Φώτη Φωτίου, για τη σημερινή απώλεια του Κυπρίου Αιγυπτιώτη από επιπλοκές του κορωνοϊού, του Προέδρου της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου Ανδρέα Μαυρομάτη, που κατέληξε σε ιδιωτικό νοσοκομείο του Καΐρου, σε ηλικία 66 ετών.

Η κα Μάκραμ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της προς τον Κύπριο ομόλογό της, Κύπριο Επίτροπο για τους Αποδήμους Φώτη Φωτίου, όσο και προς την Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου αλλά και τους λαούς των δύο χωρών.

«Σήμερα χάσαμε έναν αγαπητό φίλο που αποτέλεσε και ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη των Κυπρίων Αποδήμων στην Αίγυπτο», τόνισε η κα Μάκραμ. «Δεν θα ξεχάσουμε τη συμβολή του Αντρέα Μαυρομάτη, μέσω της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, στην εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των λαών, μέσω της πρωτοβουλίας των Προέδρων των τριών χωρών, Αιγύπτου, Κύπρου Ελλάδας, «ΝΟΣΤΟΣ – επιστροφή στις Ρίζες», για την ομογένεια των τριών χωρών», σημείωσε.

Ο Αντρέας Μαυρομάτης υπήρξε επί μία 10ετία Πρόεδρος της Κυπριακής Αδελφότητας Καΐρου, ενώ διετέλεσε παλαιότερα και Πρόεδρος της Ελληνικής Στέγης Ηλιουπόλεως Καΐρου καθώς και Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου.