Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ανακοίνωση Τύπου - Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κύπριοι Ομογενείς επισκέπτονται το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΚΥΠΕ - Κύπρος/Λευκωσία 18/07/2019


Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου είχε την Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019, ομάδα 47 νεαρών ομογενών κυπριακής καταγωγής, στο πλαίσιο του Ετήσιου Καλοκαιρινού Προγράμματος Γνωριμίας με την Κύπρο (Discover Cyprus), που διοργανώνει η Νεολαία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας και το Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Την ομάδα υποδέχθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης και ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης, Καθηγητής Ιωάννης Γιαπιντζάκης.

Καλωσορίζοντας τους ομογενείς ο Πρύτανης προέβη σε ιστορική αναδρομή στη δημιουργία και την εξέλιξη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Στη συνέχεια, ο κ. Χριστοφίδης έκανε αναφορά στα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια του Πανεπιστημίου Κύπρου, τόσο σε επίπεδο κτηριακών υποδομών , προσφοράς προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών στην αγγλική γλώσσα, όσο και στο πλαίσιο της συμμετοχής στην κοινοπραξία YUFE προς συμπερίληψη του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ως «Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου». Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου σημείωσε το σημαντικό έργο που επιτελείται στο στους τομείς της έρευνας και της διδασκαλίας, ενθαρρύνοντας τους νέους ομογενείς να το επιλέξουν για μεταπτυχιακές σπουδές. Στη συνέχεια, ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, απάντησαν σε ερωτήσεις των νεαρών ομογενών και αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος.

Tο NEPOMAK Discover Cyprus Programme (NDCP) αποτελεί μοναδική εμπειρία, κατά την οποία νέοι και νέες κυπριακής καταγωγής που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ηλικίας μεταξύ 18-22 ετών έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, να γνωρίσουν τις ομορφιές της ιδιαίτερης πατρίδας τους, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα, τον κυπριακό πολιτισμό και την κληρονομιά. Οι νέοι φιλοξενούνται στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ παρακολουθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και κυπριακού πολιτισμού από διδάσκοντες του Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας. Στο πλαίσιο του Προγράμματος πραγματοποιούνται επίσης εκπαιδευτικές εκδρομές και παράλληλα συμμετέχουν σε μαθήματα κυπριακών χορών.