Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Συνάντηση της Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων με τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ


Η Επικεφαλής για Ανθρωπιστικά Θέματα Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων 'Αννα Αριστοτέλους είχε σήμερα συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή του ΡΙΚ Θανάση Τσώκο. Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα των αγνοουμένων και το δράμα των συγγενών τους, θέματα που αφορούν τους εγκλωβισμένους μας, αλλά και τομείς συνεργασίας με το ΡΙΚ.

Η κα Αριστοτέλους εξήρε το έργο που επιτελείται από τη διεύθυνση, τη διοίκηση και τη δημοσιογραφική ομάδα του ΡΙΚ. Εκτενή αναφορά έκανε στον τομέα της ενημέρωσης, της έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης ειδικά σε ό,τι αφορά στην κάλυψη γεγονότων που αφορούν την τραγική πτυχή του θέματος των αγνοουμένων, της διαφώτισης αλλά και στον αξιοζήλευτο τομέα της ιστορικής και σύγχρονης αρχειοθέτησης υλικού το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε Κύπρο και εξωτερικό.

Ο κ. Τσώκος αναφέρθηκε στην προσφορά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κάνοντας ιστορική αναδρομή. Τόνισε ότι το θέμα των αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων αποτελούν μέχρι και σήμερα ανοικτές πληγές της Κύπρου και υπογράμμισε ότι το ΡΙΚ θα στηρίξει τις όποιες προσπάθειες και ενέργειες του Γραφείου της Επικεφαλής για προβολή των θεμάτων που τους αφορούν. Διαβεβαίωσε, τέλος, την κα Αριστοτέλους ότι η συνεργασία τους, η οποία θα στοχεύει επίσης στην ενημέρωση και διαφώτιση του κοινού στην Κύπρο και στο εξωτερικό, θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Κατά τη συνάντησή τους η κα Αριστοτέλους και ο κος Τσώκος αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν τομείς συνεργασίας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή δράσεων και την διοργάνωση εκδηλώσεων με επίκεντρο θέματα αγνοουμένων και εγκλωβισμένων, εξ αφορμής της συμπλήρωσης, το 2024, 50 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή του 1974 στην Κύπρο.