Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας - Φιλμάκι για τους εορτασμούς της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, σε συνεργασία με τα οργανωμένα σύνολα της ΔιασποράςΦΙΛΜΑΚΙ «200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας


Με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης παρουσιάζουμε σήμερα σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Διασποράς μας, παιδιά και νέους της Διασποράς μας, από διάφορες γωνίες του κόσμου να δίνουν τα δικά τους μηνύματα για τον αγώνα του ’21, τη συμβολή της Κύπρου στην Επανάσταση και τον απόηχο της στους απελευθερωτικούς αγώνες της Κύπρου.

Η Επανάσταση του ΄21 ήταν η αφετηρία ενός έθνους-κράτους αλλά και μια παρακαταθήκη ηρωικής μορφής για τις επόμενες γενιές. Οι Έλληνες θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία τους και έμειναν στην ιστορία για τα κατορθώματα τους. Ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τον ηρωικό ξεσηκωμό των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Σημαντική και η συμβολή της Κύπρου στον Αγώνα.

Είμαστε περήφανοι για τους Απόδημους Έλληνες και τους διαχρονικούς αγώνες τους για την Κύπρο μας. Ιδιαίτερα περήφανοι είμαστε για την νέα γενιά των Απόδημων μας. Αυτά τα παιδιά μας θυμίζουν ότι αν και βρίσκονται μακριά από την χώρα καταγωγής τους, διατηρούν στενούς δεσμούς με τη γλώσσα, την ιστορία, την παράδοση και τις ρίζες τους. Αυτό πέρα από συγκίνηση και περηφάνια, μας δημιουργεί αισθήματα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι τους. Εμείς, τους δίνουμε την υπόσχεση μας ότι θα είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, υποστηρικτές και συμπαραστάτες τους, γιατί τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον του Απόδημου Ελληνισμού.

Πιο κάτω είναι οι συνδέσμοι για τα δυο φιλμάκια ιδίου θέματος:

Φιλμάκι Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Διάρκειας 8 λεπτών)

Φιλμάκι Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Διάρκειας 2 λεπτών)