Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου της AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association) 25/4/2023


Το συνεχές ενδιαφέρον και τη δράση του απόδημου ελληνισμού για την Κύπρο και κυρίως σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Νίκος Χριστοδουλίδης - Nikos Christodoulides σε σημερινή συνάντησή του με το Ύπατο Συμβούλιο της Order of AHEPA Αμερικής, εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες στην Ομογένεια για τη διαχρονική στήριξη που παρέχει στην Κύπρο, ιδιαίτερα όσον αφορά την προώθηση των εθνικών θέσεων στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι μελλοντικές πρωτοβουλίες της Οργάνωσης, σε σχέση με τη διοργάνωση του «Μεγάλου Συνεδρίου» της ΑΧΕΠΑ τον Ιούλιο του 2024 στην Κύπρο, το οποίο συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και το οποίο θα προσελκύσει στη χώρα μας σημαντικές προσωπικότητες και συνέδρους από όλο τον κόσμο. Τονίστηκε παράλληλα η προσπάθεια προς επίτευξη του στόχου της ενεργότερης εμπλοκής από πλευράς ΕΕ στο σπάσιμο του αδιεξόδου στο Κυπριακό.

Από την πλευρά της η ηγεσία της ΑΧΕΠΑ ενημέρωσε τον Πρόεδρο για δράσεις και πρωτοβουλίες των Οργανώσεων του Απόδημου Ελληνισμού ως επίσης και αυτές που αφορούν τις τριμερείς Συνεργασίες και συζητήθηκαν τρόποι εμπλοκής της Οργάνωσης σε κάποιες από αυτές τις δράσεις και πρωτοβουλίες.

Ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ διαβεβαίωσε ότι η οργάνωση θα συνεχίσει να στηρίζει την Κύπρο όσον αφορά στην επίλυση τόσο του κυπριακού προβλήματος όσο και του προβλήματος των αγνοουμένων μας.

Πηγή: Λογαριασμός "Κυπριακή Κυβέρνηση - Cyprus Government" στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ (ΓΤΠ)