Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας


Οι φοιτητές του American Hellenic Institute Foundation (ΑHIF) ταξιδεύουν και επισκέπτονται σε ετήσια βάση την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ουάσιγκτον μέσα από το πρόγραμμα College Student Foreign Policy Study.

Το Γραφείο του Επιτρόπου Προεδρίας και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Κυπρίων της Διασποράς και Επαναπατρισθέντων, είναι αρμόδια στην κατάρτιση του προγράμματος και στην ομαλή διεξαγωγή της φιλοξενίας της αποστολής.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει Έλληνες και Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν σε Αμερικανικά κολλέγια στην Αμερική να καταλάβουν καλύτερα τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής για ζητήματα που είναι σημαντικά για την Ελληνική Κυπριακή Αμερικανική κοινότητα. Μέσα από το πρόγραμμα οι φοιτητές αποκτούν εμπειρία και γνώση σχετικά με ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που επηρεάζουν την Κύπρο, τις σχέσεις της Ελλάδας και της Κύπρου με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο κλπ. Μέσω αυτού του προγράμματος οι μαθητές είναι σε θέση να υποστηρίξουν καλύτερα τα θέματα αυτά στα κολέγια, τις επιχειρήσεις και στον εργασιακό τους χώρο.

Κατά το 2019 η αποστολή επισκέφτηκε την Κύπρο από τις 22-27/6/2019. Φωτογραφίες της επίσκεψης των φοιτητών AHIF παρατίθενται πιο κάτω.Αρχείο για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλοξενίας AHIF στην Κύπρο