Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Φωτίου: Θέλουμε μια χώρα με διασφαλισμένα για όλους τα ανθρώπινα δικαιώματα ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/12/2019 10:51


Δεν θέλουμε εγκλωβισμένους ούτε και πρόσφυγες στη δική μας πατρίδα, αλλά μια χώρα στην οποία να είναι διασφαλισμένα για όλους ανεξαίρετα τους πολίτες τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες, όπως αυτό ισχύει σε κάθε κανονικό κράτος του κόσμου, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σε χαιρετισμό σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Σχολείων του Ριζοκαρπάσου.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους ο κ. Φωτίου είπε ότι οι συνθήκες που βιώνουν στην καθημερινότητα τους είναι πολύ δύσκολες και δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές τους.

Απέχουν πολύ είπε, από εκείνες που ευχόμαστε να υπήρχαν από τη μια μέχρι και την άλλη άκρη του νησιού μας, συνθήκες πραγματικής ελευθερίας, ασφάλειας, κοινής ευημερίας, συνεργασίας και συνδημιουργίας, που ενθαρρύνουν τους νέους και ενισχύουν την πίστη και την αισιοδοξία τους για την προοπτική και το μέλλον της κοινής μας πατρίδας.

"Λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, όπως και ενέργειες που προσκρούουν σε κάθε έννοια νομιμότητας, ηθικής και δικαιοσύνης, δημιούργησαν τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πραγμάτων την οποία οφείλουμε να ανατρέψουμε με μια λύση που θα επιτρέψει την επικράτηση και εμπέδωση των αρχών που προανέφερα", ανέφερε.

Ο Επίτροπος πρόσθεσε ότι αυτό είναι χρέος ιδιαίτερα στους νέους που αγωνίζονται να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους, στις μελλοντικές γενιές, αλλά και στους εγκλωβισμένους μας που ανεβαίνουν τον προσωπικό τους Γολγοθά και παραμένουν ριζωμένοι στη γη των προγόνων τους, υπομένοντας με καρτερία τα προβλήματα που βιώνουν καθημερινά.

"Η Κύπρος μπορεί να μας αγκαλιάσει όλους με την ίδια στοργή. Θέλουμε να το επιτύχουμε αυτό. Είναι η προτεραιότητα, είναι το χρέος μας, η οφειλή μας. Θεωρούμε αδιανόητο να αποκοπούμε από τις ρίζες μας και να παραγράψουμε όσα μας συνδέουν με το παρελθόν και την ιστορία μας, και όσα επίσης οφείλουμε να πράξουμε για να φανούμε αντάξιοι της προσφοράς και των θυσιών των τόσων γενεών που προηγήθηκαν και λάμπρυναν την ιστορική διαδρομή μας σε αυτόν τον τόπο", ανέφερε.