Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τις συναντήσεις που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΓΤΠ 15/05/2023Στις συναντήσεις που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τις Οργανώσεις Συγγενών Αγνοουμένων, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ και τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο, καθώς και στις εκλογές στην Τουρκία και στο Κυπριακό, αναφέρθηκε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λετυμπιώτης αναφερόμενος στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την ηγεσία της Παγκύπριας και Πανελλήνιας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων και Αδηλώτων Αιχμαλώτων, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ιδιαίτερα το ζήτημα των αγνοουμένων είναι ένα εξόχως ανθρωπιστικό ζήτημα. Και εγώ βρισκόμουν στις ΗΠΑ στο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ και ήταν κάτι που είδαμε και στις επαφές που κάναμε με το State Department, αλλά και με Γερουσιαστές και Βουλευτές των ΗΠΑ.

Δεν μπορεί και δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι το 2023, 49 χρόνια μετά την εισβολή, για τους οποίους να μην γνωρίζουν οι συγγενείς τους την τύχη τους. Είναι σε αυτό το πλαίσιο που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι μόνο κατανοεί και ενστερνίζεται τις ανησυχίες των συγγενών των αγνοουμένων, αλλά είναι κάτι το οποίο θα πρέπει ως Πολιτεία να επιταχύνουμε και να ενθαρρύνουμε περισσότερο τις όποιες προσπάθειες γίνονται».