Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Εφαρμογή «Προληπτικού Προγράμματος πολύ-επίπεδης στήριξης σε μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου ‘Cool After School’»


Ξεκίνησε χτες 22/10/2019 το Προληπτικό Πρόγραμμα πολύ-επίπεδης στήριξης στους μαθητές που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου μέσα από την ενίσχυση ευκαιριών δημιουργικής απασχόλησης ‘Cool After School’.

Το Πρόγραμμα αποτελεί ένα επιστέγασμα της συνεργασίας της ΑΑΕΚ και του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας, και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Σχεδίου Δράσης 2017-2020 για Αντιμετώπισης της Εξάρτησης από Παράνομες Ουσίες και την Επιβλαβή Χρήση του Αλκοόλ. Το ‘Cool After School’ θα υλοποιείται δύο απογεύματα την εβδομάδα χωρίς να επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο την καθημερινή λειτουργία των σχολείων.

Μέσα από το Πρόγραμμα, τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του Ριζοκαρπάσου θα μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απογευματινής απασχόλησης, (π.χ. ενασχόληση με μουσική, χορό, τέχνες), καθώς επίσης και με δραστηριότητες ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και ενδυνάμωσης της προσωπικότητάς τους. Ειδικότερα, το ‘Cool After School’ αναμένεται να ενισχύσει την ψυχολογική θωράκιση των μαθητών σε μια προσπάθεια να τους φέρει πιο κοντά σε αληθινούς τρόπους ζωής, μακριά από εξαρτήσεις.

Στη φωτογραφία Λειτουργοί της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου με Λειτουργούς του Γραφείου του Επιτρόπου Προεδρίας εξηγούν το πρόγραμμα σε εκπαιδευτικούς του Σχολείου Ριζοκαρπάσου.