Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους Μαρωνίτες του Κορμακίτη για τις καταστροφές, δηλώνει ο Φωτίου στο ΚΥΠΕ, ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/ Λευκωσία 19/05/2020


«Ασφαλώς και λυπούμαστε για τη μεγάλη καταστροφή που προέκυψε από την πυρκαγιά στα κατεχόμενα χωριά μας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου ανακοινώνοντας ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας αξιολογούν τις καταστροφές που υπέστησαν οι εγκλωβισμένοι και επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες στον Κορμακίτη.

Σήμερα, είπε, είχε συνάντηση με τον Εκπρόσωπο της Μαρωνίτικης κοινότητας στην Βουλή, Γιάννη Μούσα και τον κοινοτάρχη Κορμακίτη , Ηλία Κατσιολούδη με τους οποίους συζήτησε το θέμα. «Η στήριξη της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Σε αυτό το στάδιο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας, αξιολογούμε και καταγράφουμε με κάποιους τρόπους, γιατί λόγω των κλειστών οδοφραγμάτων δεν μπορεί να γίνει καταγραφή άμεσα από το κοινοτικό συμβούλιο ή τον κοινοτάρχη».

Με τους τρόπους που επεξεργάζονται, πρόσθεσε, θα γίνει καταγραφή των ζημιών που από την ενημέρωση που είχε στην σημερινή του συνάντηση με τους κκ. Μούσα και Κατσιολούδη, αφορούν παραγωγή σιτηρών και ελαιόδεντρα και χαρουπόδεντρα.

Είμαστε δίπλα στους εγκλωβισμένους και τους επανεγκαταστηθένετες, δήλωσε ο Φώτης Φωτίου, και σε συνεργασία με τον Εκπρόσωπό τους, την κοινοτική αρχή και τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες «θα καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο».

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι όσον αφορά τα σιτηρά θα υπάρχει κατάληξη τις επόμενες λίγες ημέρες και για όσους έχασαν δέντρα στην πυρκαγιά, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.