Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Άρχισε ο εμβολιασμός των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων στην Καρπασία, λέει ο Φωτίου, ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/02/2021


Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός για την ασθένεια COVID-19 των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων, οι οποίοι διαβιούν στα εγκλωβισμένα χωριά μας στην Καρπασία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτίου, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της Προεδρίας με το Υπουργείο Υγείας και με τη βοήθεια της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, παραδόθηκε αριθμός εμβολίων το πρωί στον νοσηλευτή της Δημοκρατίας που υπηρετεί στην Καρπασία, Ανδρέα Συναϊνού, σε κατάλληλη συσκευασία, ο οποίος τα έχει μεταφέρει στο Ριζοκάρπασο, όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί.
 
"Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να αρχίσει ο εμβολιασμός τόσο των εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων μας στα μαρωνιτικά χωριά  όσο και αυτών που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές, ένεκα της κατάστασης στα οδοφράγματα", προσθέτει ο κ. Φωτίου.
 
Εκφράζει ευχαριστίες προς τον Υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του, για την άμεση ανταπόκριση και βοήθεια στην προσπάθεια εμβολιασμού των εγκλωβισμένων.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)