Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας

Χωρίς προβλήματα η αποστολή βοήθειας στους εγκλωβισμένους (ΒΙΝΤΕΟ), alpha news 16/12/2020


Απανωτά προβλήματα στους εγκλωβισμένους που διαμένουν στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο προκαλούν οι νέες ρυθμίσεις στα οδοφράγματα τις οποίες επέβαλε το κατοχικό καθεστώς με τον Επίτροπο Προεδρίας για ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου να δηλώνει στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση πως με αυτά τα μέτρα "έχουν κλείσει τα οδοφράγματα".

Πρόσθεσε πως οι εγκλωβισμένοι θα κάνουν Χριστούγεννα μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. 

"Τα μέτρα που έλαβε το κατοχικό καθεστώς είναι τέτοια που στην ουσία έχουν κλείσει τα οδοφράγματα. Όταν λέει ότι επιβάλλεται όχι μόνο να έχεις αρνητικό τεστ, αλλά να μπεις σε καραντίνα 10 μέρες και να πληρώσεις τα έξοδα στα ξενοδοχεία που θα σε βάλει είναι σαν να λέει σε αυτόν που θέλει να επισκεφθεί την Καρπασία ή τον Κορμακίτη ότι δεν μπορεί να πάει". 

Χωρίς προβλήματα η αποστολή βοήθειας

Ο κ. Φωτίου πρόσθεσε πως τα φάρμακα και τα τρόφιμα έχουν σταλεί στους εγκλωβισμένους. 

"Γιατί στο παρελθόν είχαμε αποφάσεις από το κατοχικό καθεστώς να σταματήσει αυτή η μεταφορά των τροφίμων. Ελπίζουμε μετά τις 25 Δεκεμβρίου που οι κατοχικές αρχές είπαν ότι θα επαναξιολογήσουν να υπάρχουν τέτοιες τις ρυθμίσεις ώστε κάποιος να μπορεί να επισκέπτεται". 

Πρόσθεσε ότι από χθες έκλεισαν τα σχολεία στα οποία φοιτούν εγκλωβισμένοι και εφαρμόστηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές. 

"Τι θα γίνει αν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων συνεχίσουν αυτά τα μέτρα" διερωτήθηκε ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα. 
Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/horis-problimata-i-apostoli-boitheias-stoys-egklobismenoys-binteo